Relatiecoach

Margot de Kort


Even voorstellen: Wie is Margot de Kort?

Van huis uit ben ik IT'er. Al twintig jaar werk ik als businesscoach, manager en consultant. Ik begeleid grote implementatie- en migratieprojecten. Op het moment dat mensen iets anders moeten gaan doen, raken ze vaak wat zenuwachtig. Da's logisch! Wanneer de dynamiek verandert, krijgen oude relaties een nieuwe lading. Mensen moeten opnieuw aan elkaar wennen. Als leidinggevende zoek ik in samenwerking met het hele team naar de meest praktische manier om dit proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Het is mensenwerk, vol gevoelige kwesties en subtiele aanpassingen. Op een dag viel het kwartje. Ook ik veranderde! De lessen die ik dagelijks op de werkvloer inzet, zijn ook in privésituaties bruikbaar. Sinds 2021 ben ik gecertificeerd relatiecoach. Een van mijn doelen is het taboe op relatiebegeleiding doorbreken. Mensen willen vooral níet naar een relatiecoach. Het wordt tijd dat die achterdocht verdwijnt. Kies het beste voor elkaar.

Tot mijn 29e was ik gericht op mijn carrière in de IT. In de tien jaar erna begon ik te begrijpen dat het vooral de menselijke relaties zijn die me intens boeien. Ook een huwelijk, familieband, vriendschap of vurige liefde kun je zien als een proces van transformatie. Beide partners veranderen elkaar. Of proberen dat – soms zelfs tegen beter weten in. In elke vorm van samenzijn vindt er continu finetuning plaats. Wanneer je een gezonde relatie onderhoudt, wil je met je partner, vriend(in) of familielid op dezelfde frequentie blijven, En ja, dat is werkelijk een zaak van onderhouden. Soms zijn er zelfs reparaties nodig. Hier komt mijn ervaring uit de corporate wereld van pas. Als relatiebegeleider breng ik deze zakelijke achtergrond mee naar de tafel. Ik ben to the point en houd niet van blabla. Je krijgt van mij weinig theorie en véél voorbeelden. Tools waarmee je doelgericht aan de slag kan. Hoe concreter, hoe beter. Daar hebben de mensen wat aan.

Onderaan de streep werkt een relatie dankzij de partners zelf. Een relatiecoach begeleidt slechts het proces. Zorgt voor de kaders die verbetering mogelijk maken. Ik blijf als relatiebegeleider op de achtergrond. Wat voor relatie je ook hebt, je kunt erop rekenen dat ik niet oordeel. Gooi alles maar gewoon op tafel, ik schrik niet zo snel. Tegelijkertijd zal ik scherp zijn wanneer ik dat nodig acht. Je kunt geen kiekeboe meer spelen. Daar prik ik doorheen. In ons traject maken we geen ruimte voor bullshit of excuses. Bedenk: aan jullie relatie werken is geen kwestie van moeten. Er zit als het goed is een oprechte wil achter. Klink ik wat streng? In de praktijk valt dat mee. Zelf werk ik ook aan mijn relaties. Kijk ik steeds goed naar de processen in mijn leven. Ik ben moeder én bonusmoeder. Maakte in het verleden een scheiding mee en onderhoudt nu een latrelatie. Ik zal nooit aarzelen om mijn persoonlijke ervaringen te delen. Als jullie open zijn, ben ik dat ook. Ga mee op avontuur!

locaties

Onze faciliteiten

Op dit moment huren we een aantal praktijklocaties in Breda en Utrecht. De praktijklocaties zijn sereen en fris opgezet. Er is ruimte om jezelf te zijn.

Fijne sfeer

Uitstekende service

Compassie

Bij aankomst wordt er voor iets lekkers gezorgd bij de koffie/thee. Er is ruimte voor een ontspannen praatje en persoonlijke wensen worden meegenomen in de begeleiding.

Doordat onze coaches zich jaarlijks blijven ontwikkelen door opleidingen, cursussen en intervisies is de expertise en de begeleiding in het traject zeer succesvol.

Persoonlijk welzijn is een kernwaarde voor ons. Iedereen mag er zijn, niets moet. Wat er ter tafel komt, komt ter tafel. We houden het 'okay zijn met jezelf' vast of werken er aan dat dit weer in balans is.